Przetwórstwo żywności na niewielką skalę
Film przedstawia dobre przykłady przetwórstwa na niewielką skalę. Został zrealizowany w ramach operacji „Rolniczy Handel Detaliczny i przetwórstwo żywności na niewielką skalę”, której celem jest podniesienie poziomu wiedzy w zakresie rolniczego handlu detalicznego i prowadzenia przetwórstwa produktów rolnych na niewielką skalę w gospodarstwie oraz propagowanie innowacyjnych rozwiązań w przetwórstwie żywności.
Sposób na sukces – przetwarzanie i sprzedaż produktów z gospodarstwa rolnego
Wielkopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Poznaniu w ramach „Sieci na rzecz innowacji w rolnictwie i na obszarach wiejskich” przygotował filmy prezentujące dobre praktyki w obszarze przetwórstwa żywności oraz jej sprzedaży. Celem tego przedsięwzięcia jest zachęcenie rolników do rozwoju przedsiębiorczości, co w dalszej perspektywie może zwiększyć konkurencyjność ich gospodarstw na rynku.
Zapoznanie się z rozwiązaniami przedstawionymi w filmach „ Sposób na sukces – przetwarzanie i sprzedaż produktów z gospodarstwa rolnego” może być bodźcem do skorzystania ze środków finansowych w ramach działania „Współpraca” i podjęcia decyzji o prowadzeniu sprzedaży swoich produktów.
Musimy pamiętać o tym, że zwiększając konkurencyjność troszczymy się o nasz sukces na rynku lokalnym, wojewódzkim i krajowym.
Borówka i żurawina
Boczniaki
Miody
Wyroby wędliniarskie
Nie tylko wyroby wędliniarskie